Strafrecht

Advocatenkantoor via Juris legt zich reeds jaren toe op strafrecht voor beklaagden en slachtoffers. Wie bij ons komt met een strafzaak, weet dat ze door specialisten zal worden geholpen.

Als u verdacht wordt van een misdrijf of u bent het slachtoffer ervan, dan kan professionele bijstand immers het verschil maken tussen een vrijspraak, een veroordeling of, in het geval van burgerlijke partij, een correcte schadevergoeding. Doe dus zeker beroep op een advocaat strafrecht.

 

Wij geloven sterk in het recht op een passende verdediging voor iedereen.

Bent u slachtoffer?

U heeft als slachtoffer heel wat rechten. Via Juris zorgt ervoor dat uw rechten maximaal verdedigd worden. We volgen het onderzoek voor u op en vragen bijkomend onderzoek als dit nodig blijkt. We helpen uw burgerlijke partijstelling te optimaliseren, we stellen een schadeclaim voor u op en zorgen ervoor dat we uw schade kunnen verhalen bij de dader.

Ook na de veroordeling van de dader, helpen we om de schadevergoeding effectief te recupereren.

Wie weet is er tussenkomst van uw rechtsbijstandsverzekeraar en hoeft u ons niet te betalen. 

Bent u dader van een misdrijf?

Voor een verdachte of inverdenkinggestelde van een misdrijf is de bijstand van een advocaat aangeraden zowel voor, tijdens als na de strafprocedure.

Wij staan u bij vanaf het eerste verhoor, tijdens de procedure voor de raadkamer en het lopende onderzoek en voor de verdediging ten gronde voor de correctionele rechtbank.

Na het vonnis bespreken we uitvoerig de eventuele beroepsmogelijkheden voor het Hof van Beroep of in Cassatie. 

 

Dankzij Via Juris staat u stevig in uw schoenen tijdens een verhoor

Bijstand bij Politieverhoor (Salduz)

Via Juris kan u bijstaan tijdens een verhoor door politie of onderzoeksrechter. Het is immers niet altijd duidelijk voor de cliënt wat er tijdens een verhoor verwacht wordt of hoe men zich moet gedragen. Wij helpen u om deze verwachtingen en de procedures te begrijpen.

Wat u tijdens een verhoor zegt, wordt immers ook genoteerd in een proces-verbaal en kan gebruikt worden als bewijs. Maak dus zeker gebruik van uw recht op een strafrechtadvocaat.


Benieuwd op welke domeinen we u nog kunnen helpen?

Overzicht expertises