Over Via Juris

Bij Advocatenkantoor Via Juris draait alles om toewijding. Onze passie voor het recht, ons talent om te luisteren, begrip te tonen en ons in te leven in de ander, maakt dat we onze cliënten optimaal kunnen bijstaan. Dat sterke rechtvaardigheidsgevoel zit in ieder van ons en drijft ons elke dag.

Alain Vanryckeghem

Alain Vanryckeghem

Mr. Alain Vanryckeghem studeerde af met onderscheiding aan de Gentse Universiteit. Daarna volgde nog een specialisatieopleiding Europees Recht en een jaar fiscaliteit aan de Universiteit Antwerpen, beide afgewerkt met onderscheiding. Hij is advocaat sedert 1996 en bouwde sindsdien een ruime ervaring op in diverse takken van het recht, gaande van handelsrecht over insolventiezaken tot familierecht en strafrecht.

Hij wordt door de rechtbanken vaak aangesteld als curator, bewindvoerder en schuldbemiddelaar en volgt ondertussen regelmatig opleidingen. Zo behaalde hij recent het getuigschrift Cassatie in Strafzaken, wat hem toelaat gespecialiseerd advies te verlenen in strafzaken.

Hij zetelt sedert 2015 in de Raad van de Orde Ieper, sedert 2018 in de Raad van de Orde West-Vlaanderen en was voordien 2 jaar Voorzitter van de Conferentie van de Jonge Balie Ieper. Hij is tevens plaatsvervangend Vrederechter.

In 2024 werd hij verkozen tot stafhouder van Balie West-Vlaanderen.

alain@viajuris.be
Lien Crombez-Dambre

Lien Crombez-Dambre

Mr. Lien Crombez-Dambre behaalde haar Master in de rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven. Na haar studie startte zij stage bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Ze is sinds juni 2017 verbonden aan advocatenkantoor Via Juris.

Vandaag beoefent Mr. Crombez-Dambre de algemene rechtspraktijk met burgerlijke, strafrechtelijke en economische materies in de meest ruime zin. Zij wordt aangesteld als curator, schuldbemiddelaar, bewindvoerder en jeugdadvocaat. Zij is tevens voorzitter van de Conferentie van de Jonge Balie en penningmeester van de Commissie Juridische Eerstelijnsbijstand te Ieper.

lien@viajuris.be
Véronique Vanhaezebrouck

Véronique Vanhaezebrouck

Onthaalmedewerker en eerste aanspreekpunt bij advocatenkantoor Via Juris. Véronique helpt u met de glimlach verder.

secretariaat@viajuris.be

Onze waarden

Juridisch sterk

Voor elke zaak beroepen we ons op jarenlange ervaring en kennis van het recht. U kan dus rekenen op sterk juridisch onderbouwd advies en op een verdediging op het scherpst van de snede.

Mensentaal

Onze advocaten leggen complexe juridische termen en procedures in begrijpelijke taal uit, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Vertrouwen en eerlijkheid zijn voor ons van groot belang. Wij schetsen een realistisch beeld van uw situatie en de te verwachten resultaten.

Persoonlijk

Bij Via Juris is iedere cliënt uniek. Wij zetten ons volledig in voor uw zaak, met de zorg en persoonlijke aandacht die u verdient.

Transparant

Transparantie en correcte communicatie vormen de kern van ons advocatenkantoor. Vanaf het eerste contact zorgen wij ervoor dat u volledig op de hoogte bent van de mogelijke stappen in uw zaak en de kosten die hiermee gepaard gaan. Wij houden u continu geïnformeerd over de voortgang van uw dossier en we zijn steeds bereikbaar voor vragen of verduidelijking.

Op welke domeinen liggen de expertises van ons team?

Expertises